Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

4 najčastejšie opravy na Apple iPhone.

Zariadenia Apple iPhone sa vyznačujú svojou solídnou konštrukciou s dôrazom na detaily. Ako to už ale pri elektronike býva zvykom, ani im sa raz za čas nevyhnú nejaké poruchy. Najmä, pokiaľ sú pri používaní vystavované vyššej záťaži. Preto Vám prinášame krátky prehľad, s ktorými poruchami sa môžete najčastejšie stretnúť na Apple iPhone, aj napriek ich nadštandardnej kvalite.

4 najčastejšie opravy na Apple iPhone.

Aby ste ako servisný technik vedeli svojim zákazníkom vždy poskytnúť rýchle riešenie na ich problém, je vhodné pripraviť sa vopred. Práve preto sa oplatí poznať typické poruchy zariadení iPhone, ktoré sa objavujú prakticky pri všetkých modeloch tohto známeho amerického výrobcu.

Z našich skúseností sme pre vás vybrali tieto:

1. Výmena displeja na iPhone

Displeje sú najcitlivejším komponentom každého smartfónu, nielen na iPhone. Apple pri najnovších modeloch svojich zariadení využíva špeciálne sklo-keramické displeje, ktoré sa vyznačujú vysokou pevnosťou a odolnosťou voči prasknutiu. Avšak, ako z vlastnej skúsenosti určite viete, stačí jeden pád na ostrejší predmet a obrazovka je hneď obohatená o neestetickú prasklinu. 

V servisnej výbave sa preto jednoznačne oplatí mať potrebné náčinie a v ideálnom prípade aj samotné náhradné displeje. Myslite na to, že výmena displeja iPhone môže byť najmä v prípade najnovších modelov komplikovanejšou záležitosťou. Pokiaľ chcete mať istotu, že opravu zvládnete bez akýchkoľvek ťažkostí, odporúčame využiť naše návody.

2. Výmena batérie iPhone 

Každý novo-predstavený model smartfónov Apple sa pýši ešte väčšou batériou a rýchlejším nabíjaním. Technológie idú v tomto smere rýchlo vpred, avšak životnosť batérií neraz klesá. IPhony sú vybavené modernými lítium-iónovými batériami, ktoré podporujú rýchlonabíjanie. To však rýchlejšie degraduje batériu, v dôsledku čoho začne skôr klesať jej využiteľná kapacita. 

Pri aktívnom používaní sa môže pokles kapacity batérie citeľnejšie prejavovať už aj po prvom roku od kúpy nového telefónu. Výmena batérie iPhone je tak nevyhnutnosťou pre zaistenie komfortnej použiteľnosti, ale zároveň aj výkonu zariadenia. Náhradné batérie na iPhone sa preto rozhodne oplatí mať pripravené na sklade. 

3. Oprava nabíjacieho portu iPhone 

S častým nabíjaním smartfónu pri aktívnom používaní ide ruka v ruke aj opotrebenie samotného nabíjacieho portu. Vnútri sa zväčšuje vôľa, ktorá môže byť prekážkou v optimálnom elektrickom kontakte s koncovkou nabíjacieho kábla. Vôľa vzniká aj medzi samotným portom a konštrukciou telefónu. 

Mnohí majitelia iPhone sa preto stretávajú s tým, že telefón sa nabíja prerušovane, respektíve, nabíjanie znenazdajky prestane. V dôsledku opotrebených komponentov sa môže taktiež znižovať aj maximálna nabíjacia rýchlosť. Nabíjací port je niekedy možné opraviť, avšak v mnohých prípadoch je výhodnejšie vymeniť ho za nový. 

4. Oprava kamery iPhone 

Veru tak, problémy sa nevyhýbajú ani kamerám iPhone. Častým dôvodom na výmenu býva pád telefónu, pri ktorom je narušený hardvér kamery. Avšak, objavujú sa aj rôzne problémy s vnútornými komponentami, ktoré nemajú súvis s pádom. Majitelia sa najčastejšie stretávajú s nefungujúcim bleskom, štrajkujúcim systémom zaostrovania a čiernou obrazovkou po zapnutí aplikácie kamery. 

Oprava kamery iPhone sa najčastejšie rieši výmenou za nový komponent. V tomto smere si treba dávať pozor, keďže zariadenia iPhone 12 sú už vybavené funkciou automatického rozoznania neoriginálnej kamery. Odporúčame preto používať výhradne značkové náhradné diely a dodržiavať postupy opráv stanovené výrobcom. 

Pokiaľ vám chýbajú akékoľvek náhradné diely Apple, stačí zavítať do našej širokej ponuky a vybrať si. Pri opravách vám taktiež môžu pomôcť naše prehľadné návody na opravu. 

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí