Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Xiaomi náhradné diely: Originál vs. OEM/Aftermarket

Pokiaľ ide o náhradné diely do elektroniky, len málokedy je najlacnejšia cesta aj tou najideálnejšou. Menej kvalitné diely môžu veľmi rýchlo zlyhať alebo spôsobiť nové závažné problémy, ktorých vyriešenie bude už omnoho náročnejšie a finančne nákladnejšie ako pôvodná výmena danej súčiastky. Vždy preto odporúčame zvážiť, či vám o čosi nižšia cena naozaj stojí za takéto riziko. 

Xiaomi náhradné diely: Originál vs. OEM/Aftermarket

S takouto situáciou sa často stretávame aj pokiaľ ide o náhradné diely pre zariadenia značky Xiaomi. Hoci na trhu existuje (vďaka popularite tejto značky) naozaj široká ponuka náhradných dielov rôznej kvality, len málokedy odporúčame vybrať si tú najlacnejšiu alternatívu. 

Originálne náhradné diely od Xiaomi

Prístup značky Xiaomi k náhradným dielom je výrazne odlišný od prístupu napríklad takého Apple. Zatiaľ čo značka s nahryznutým jablkom originálne náhradné diely takmer vôbec neponúka, Xiaomi uľahčuje prípadný servis svojich zariadení rýchlou a jednoduchou dostupnosťou svojich značkových a teda originálnych náhradných dielov. To je pri potrebe servisu a výmeny určitého dielu naozaj veľká výhoda. Nielenže môže byť celý servis značne rýchlejší, ale je taktiež aj výrazne lacnejší. Výber neoriginálnych náhradných dielov tak v tomto prípade nemá príliš veľký zmysel, nakoľko ani samotný rozdiel v cene originálnych a aftermarket súčiastok nie je nijak výrazný.

Pozn.: Ak riešite servis zariadenia od Apple, originálny náhradný diel nepredstavuje vždy najlepšiu voľbu. V našej ponuke nájdete napríklad displeje FixPremium, ktoré poskytujú takmer identické kvality a zároveň vám ušetria aj desiatky eur. 

Okrem ľahkej a rýchlej dostupnosti takýchto náhradných dielov však navyše získate aj istotu kvality, ktorú zaručuje logo výrobcu na každom kuse. Nemusíte si tak lámať hlavu s kompatibilitou či bezpečnosťou takýchto súčiastok – tieto starosti vás však môžu veľmi ľahko postretnúť, ak sa rozhodne pre aftermarket náhradné diely. Nehovoriac o tom, že takéto súčiastky sú ponúkané väčšinou od neznámych predajcov, u ktorých okrem istoty kvality nenájdete často ani prehľadné informácie o danom náhradnom diely. Celý nákup vám tak môže priniesť aj zbytočný stres a stratený čas. 

Výborným príkladom, na ktorom je možné veľmi ľahko ukázať rozdiel v kvalite, je displej. Nakoľko táto náhradná súčiastka je využívaná v podstate neustále, akýkoľvek, hoci aj drobný nedostatok urobí z používania zariadenia s ním hotové peklo.

Problémov sa pritom môže vyskytnúť hneď niekoľko:

  1. Horšie pozorovacie uhly
  2. Horšia čitateľnosť na priamom slnku
  3. Mdlé, nevýrazné farby
  4. Problémy s dotykom, resp. ovládaním
  5. Horšia výdrž telefónu v dôsledku vyššej spotreby energie

(vzorový príklad, ako môžu vyzerať rozdiely v kvalite displejov originál vs. oem)

Pokiaľ si chcete byť istý, že sa po výmene danej súčiastky neobjavia žiadne neočakávané a nepríjemné problémy, vždy radšej uprednostnite originálne náhradné diely Xiaomi. Nájdete ich aj na našom eshope, prípadne v našich predajniach, kde vám s nákupom vždy radi poradíme. 

Zdieľať

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí