Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Vyberáme najlepšie ochranné sklo na mobil: Ktoré sa skutočne oplatí?

Napriek tomu, že displeje moderných smartfónov sú od výroby vybavené odolnými sklami, stále sa vyznačujú pomerne vysokou krehkosťou. Niekedy stačí jeden silnejší náraz do ostrého predmetu a obrazovka je zrelá na výmenu. Ako sa vyhnúť takýmto drahým problémom? Účinným riešením je tvrdené sklo na mobil. My vám v nasledujúcich riadkoch poradíme, ako si vybrať to najlepšie. 

Vyberáme najlepšie ochranné sklo na mobil: Ktoré sa skutočne oplatí?

Lacné ochranné sklá dnes valcujú trh. Avšak, majú skutočný zmysel? V mnohých prípadoch sme svedkami toho, že najlacnejšie druhy skiel za pár eur nie sú schopné dostatočne efektívne pohltiť energiu nárazu. Teda, ich ochranné schopnosti sú pomerne slabé. Stále však platí, že je lepšie mať aspoň nejaké sklo než vôbec žiadne. Alebo nie? 

Problémom je, že lacné ochranné sklá častokrát prinášajú aj ďalšie negatíva. Napríklad, spomaľujú reakcie dotykového displeja, zhoršujú jeho čitateľnosť a skresľujú farby. Takéto sklo vám bude spôsobovať viac starostí ako radostí. Práve preto stojí za to investovať do kvality. Tá pritom nemusí byť extrémne drahá! 

PanzerGlass – najlepšie tvrdené sklo na mobil? 

Jedným z lídrov na trhu s kvalitnými ochrannými sklami na mobilné telefóny je dánska spoločnosť PanzerGlass. Jej produkty sa vyznačujú nielen vysokou odolnosťou, ale aj mnohými jedinečnými technológiami, ktoré stoja za pozornosť. Tvrdené sklá majú hrúbku až 0,4 mm (konkurencia obvykle ponúka len 0,2 mm), takže poskytujú nadštandardnú ochranu pred rozbitím. Zároveň však zachovávajú 100 % citlivosť na dotyky, chránia pred odtlačkami prstov či šmuhami a jednoducho sa lepia na displej. 

Ochranné sklo PanzerGlass si môžete kúpiť na väčšinu najznámejších modelov smartfónov. Okrem štandardných ochranných skiel v ponuke PanzerGlass nájdete aj viacero špeciálnych typov:

PanzerGlass Antibacterial 

Prívlastok „Antibacterial“ v názve ochranného skla znamená, že na jeho povrchu je aplikovaná špeciálna antibakteriálna vrstva. Tá odpudzuje mikroorganizmy a zabraňuje ich usadzovaniu na skle. Používanie smartfónu je tak značne hygienickejšie. 

PanzerGlass Antiglare

Aj vám sa niekedy stáva, že keď na displej svieti slnko, nedokážete prečítať všetky údaje? Ochranné sklo na mobil PanzerGlass Antiglare tento problém jednoducho rieši – je vybavené špeciálnou antireflexnou vrstvou, ktorá zabraňuje vzniku odrazov. 

PanzerGlass Privacy 

Vďaka špeciálnej štruktúre skla zamedzuje PanzerGlass Privacy tomu, aby bol displej čitateľný z veľkých uhlov. Údaje na ňom vidíte len vtedy, keď sa na neho pozeráte priamo. Ľudia okolo vás tak nebudú môcť sliediť, čo na svojom smartfóne práve robíte. 

PanzerGlass CamSlider

Ako účinne ochrániť prednú kameru vášho smartfónu, no zároveň neskresliť jej obraz? Riešením je tvrdené sklo na mobil CamSlider, ktoré je vybavené špeciálnymi „dvierkami“ na kameru. Tie viete jednoducho odsúvať a zasúvať. 

Praktický tip – pokiaľ chcete ochrániť zadný fotoaparát vášho smartfónu, aj v tomto prípade dokáže poslúžiť sklo. Napríklad, ochranné sklo na kameru iPhone 12 FixPremium. 

PanzerGlass Case friendly 

Tým, že ochranné sklá PanzerGlass majú väčšiu hrúbku, nemusia byť kompatibilné s niektorými obalmi na smartfóny. Pokiaľ si však zakúpite verziu s označením „Case friendly“, môžete mať istotu, že sklo sa dokonale zladí s akýmkoľvek krytom. 

PanzerGlass Anti-bluelight

Displeje smartfónov prirodzene produkujú modré svetlo, ktoré je škodlivé pre ľudský zrak. Ochranné sklá Anti-bluelight ho však dokážu účinne eliminovať, čím chránia vaše oči. 

Vedeli ste, že? Tvrdené sklo PanzerGlass si môžete kúpiť aj na vaše inteligentné hodinky. Ich displej tak spoľahlivo ochránite pred nárazmi, ktorým je často vystavený. Jeho nalepenie je rýchle a jednoduché, podobne ako v prípade skiel pre smartfóny. 

FixPremium Glass – lacnejšia alternatíva s výbornými vlastnosťami 

Pokiaľ sa vám sklá PanzerGlass zdajú príliš drahé a myslíte si, že ich nebudete potrebovať, je tu pre vás lacnejšia alternatíva. Tvrdené sklá FixPremium Glass poskytujú dokonalú ochranu pred škrabancami, prasklinami a nečistotami (odolnosť na úrovni 9H). Využívajú najlepšie svetové technológie, no dostupné sú za ľudové ceny. Nijako neskresľujú obraz a zabezpečujú 100 % citlivosť na dotyky. 

Nezáleží na tom, či vyberáte ochranné sklo iPhone, alebo máte smartfón od iného výrobcu. Z ponuky FixPremium Glass si vyberiete a svoje nové ochranné sklo dokážete na displej jednoducho nalepiť aj sami doma. K dispozícii sú taktiež tvrdené sklá pre smartwatch. 

Tip na záver – vedeli ste, že displej mobilného telefónu má na svojom povrchu častokrát viac baktérií ako záchodová doska? Práve preto je dôležité pravidelne ho dezinfikovať. V tomto smere vynikajúco poslúži sprej PanzerGlass Spray Twice A Day, ktorý bol vyvíjaný v spolupráci s Dánskym technologickým inštitútom a preukázateľne zneškodňuje 99,999 % mikroorganizmov. 

Zdieľať

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí