Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Viete, ako predĺžiť vášmu smartfónu život?

Žijeme v dobe, v ktorej je mobilný telefón nevyhnutnosťou, preto je dôležité udržiavať ho v kondícii.

Viete, ako predĺžiť vášmu smartfónu život?

Väčšinou sme opatrní, no existujú však určité aspekty, o ktorých sa zamýšľame len zriedka. Napríklad ho zapĺňame najrôznejšími aplikáciami, ale málokto svoje smart zariadenie pravidelne reštartuje. Prinášame Vám zopár tipov a trikov, vďaka ktorým ochránite svoj smartfón a predĺžite jeho životnosť.

Smartfóny by ste mali často reštartovať

Smartfóny sú v podstate mini počítače, takže pri ich používaní dochádza k zaplneniu pamäte. Po dlhšej dobe môže mrznúť a aplikácie nemusia fungovať správne, preto je nutné zariadenie reštartovať. Ak reštart vykonáte pravidelne, môžete predísť niekoľkým závadám, ktoré by mohli znížiť celkový výkon smartfónu.

Čas znižuje kapacitu

Žijeme v dobe, v ktorej sa každú chvíľu niečo aktualizuje. Nové operačné systémy sú stavané pre čím ďalej tým rýchlejšie procesory a väčšie pamäťové úložiská. Toto sa odzrkadľuje aj na aktualizáciach pre staršie telefóny. Tomu, že si samotný systém telefónu zoberie čím ďalej tým viac úložiska sa, bohužiaľ, nevyhneme. Jediné čo môžeme je konštatovať, že aktualizácie systému sú dôležité, ale môžu veľmi spomaliť Váš smartfón.

Používajte kryty a puzdrá

Puzdrá a obaly chránia Váš smartfón pred poškodením napríklad v dôsledku pádu alebo pred poškriabaním či prasknutím displeja. Problémy však môžu nastať v prípade nekvalitného príslušenstva z čínskych e-shopov. Ich kvalita môže byť horšia a Váš smartfón neochráni tak, ako značkové príslušenstvo.

Ochranné puzdrá si môžete pozrieť tu.

a ochranné sklá zasa tu.

 

Využitím týchto trikov, ktoré naozaj fungujú, môžete chrániť svoj smartfón a tešiť sa z jeho používania dlhšiu dobu.

Zdieľať

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí