Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Veľký prehľad príslušenstva pre Samsung Galaxy S10

Technológie hýbu svetom, preto je prirodzené, že aj ich vývoj ide stále vpred. Nie je tomu inak ani pri Samsungu Galaxy S10e, S10 a S10+.

Veľký prehľad príslušenstva pre Samsung Galaxy S10

Tento smartfón disponuje technológiami, ktoré napríklad neumožňujú použitie bežného ochranného skla. Preto Vám prinášame tento prehľad, aby ste si vedeli ochrániť Váš nový telefón čo najlepšie a jeho používanie bolo pre Vás čo najjednoduchšie.
 

Ochranné sklá

Samsung galaxy S10 a S10+ má čítačku odtlačkov prstov zabudovanú do displeja. Táto čítačka funguje na princípe čítania pomocou ultrazvuku. S novou technológiou však prišli aj prvé nedostatky. Pri úplne prvých ochranných sklách sa ukázalo, že táto čítačka cez sklo nefunguje. Niektorí výrobcovia sa dokonca uchýlili k otvoru v skle, aby čítačka fungovala.

PanzerGlass - Tvrdené sklo

Nič však nie je stratené. PanzerGlass prichádza so sklom, ktoré umožní používať čítačku a vzhľadom je na nerozoznanie od bežného skla. PanzerGlass - ochranné tvrdené sklo renomovanej dánskej značky PanzerGlass je ultimátna ochrana displeja. Je vyrobené z temperovaného Japonského skla Asahi tej najvyššej kvality, tvrdosti a priehľadnosti. Na rozdiel od bežných skiel, ktoré sú tvrdené chemicky, sú sklá PanzerGlass tvrdené poctivou temperáciou pri teplote 500 °C po dobu 5 hodín, čo zaručuje výnimočnú tvrdosť, odolnosť a nárazuvzdornosť. Tvrdené sklá PanzerGlass majú špeciálnu oleofóbnu vrstvu, ktorá zabraňuje zanechávaniu nežiaducich odtlačkov prstov, takže vždy zostáva čisté a priehľadné.

Ochranné púzdra

Keď už sme ochránili sklo našej S10, nemôžeme zabudnúť jej pokryť aj chrbát. Ochranné kryty môžeme rozdeliť do viacerých skupín. Tenké, bežné, odolné a knižkové. Prinášame Vám teda prehľad tých najlepších.

Tenké (Slim)

Ak chcete chrániť svoj telefón, no nechcete zbytočne hrubé puzdro, ale práve naopak zháňate niečo elegantné a jednoduché, Slim puzdrá sú tu práve pre Vás. 

SBS - Polo

Polo puzdro s jednoduchým štýlovým dizajnom od prémiovej značky SBS dostatočne ochráni mobilné zariadenie pred menšími nárazmi a škrabancami. Je vyrobené z flexibilného TPU, ktoré necháva vyniknúť krivky telefónu a vylepšuje ho pestrými farbami. Vďaka kvalitne spracovanému materiálu je veľmi príjemný na dotyk. Toto puzdro sa vyrába v elegantnej čiernej, tmavo modrej, ale aj výraznej červenej.

SBS - Skinny

Skinny je puzdro vyrobené z mäkkého, ale odolného silikónu, ktorý dokonale ochráni Vaše zariadenie proti škrabancom a nárazom pri minimalistickom prevedení. SBS Skinny je ultratenké puzdro určené na ochranu Vášho zariadenia bez nárastu hrúbky a váhy. 

Bežné puzdrá

Ak Vám až tak veľmi nezáleží na vzhľade, ale na odolnosti puzdra a ochrane, ktorú ponúka, tak potom sú práve pre Vás určené nasledujúce puzdrá.

Spigen - Rugged Armor

Spigen Rugged Armor zaujme hlavne svojím robustným vzhľadom, ktorý dokonale ochráni Váš smartfón. Puzdro je vyrobené z kvalitného TPU, ktoré dodáva puzdru flexibilitu a presne obopína krivky smartfónu. Chráni zadnú časť a boky pred poškodením, znečistením a prachom. Presné výrezy pre všetky pripojenia zaistia jednoduchý prístup k ovládacím prvkom zariadenia. Zvýšené hrany puzdra o 1,3mm zaručia ochranu displeja v prípade položenia zariadenia displejom smerom nadol.

Spigen - Puzdro Ultra Hybrid

Puzdro Spigen - Ultra Hybrid je vyrobené z dvoch odolných materiálov. Z polykarbonátu, ktorý chráni pred vonkajšími vplyvmi, najmä škrabancami a termoplastického polyuretánu, ktorý efektívne tlmí silu pri náraze. Air Cushion Technology® je technológia, ktorá puzdru dodáva vlastnosti vzduchového vankúša, absorbuje silu nárazu a ochráni tak zraniteľné hrany zariadenia. Celá odolnosť je preverená armádnym certifikátom MIL-STD-810. Navyše sú chránené gumeným krytím aj tlačidlá zariadenia. Puzdro je navrhnuté tak, aby nepridávalo na hrúbke a ani na váhe zariadenia. Okraj krytu je mierne vyvýšený(0.8 mm).

PanzerGlass - ClearCase

PanzerGlass je svetová jednotka na poli ochranných skiel. A to nielen predných, ale aj zadných. No tieto sklá nechránia smartfón z bokov, a práve preto sa rozhodli na zadné ochranné sklá prirobiť ochranný rám z mäkkého TPU plastu, a tak vznikol ClearCase.

Puzdrá so zvýšenou odolnosťou

Ak radi športujete, ste často vonku, chodíte stanovať alebo pracujete v sťažených podmienkach, určite oceníte puzdrá so zvýšenou odolnosťou. Takýchto puzdier nie je veľa, no to ani netreba. V tejto kategórii jednoznačne kraľuje UAG Pathfinder.

UAG Pathfinder

UAG predstavuje vysoko odolné puzdro s originálnym dizajnom, ktorý ochráni Vaše zariadenie pred poškodením pri páde. Puzdro UAG Pathfinder podstúpilo a splnilo vojenské nárazové normy MIL STD 810G 516.6 a aj preto sa radí k najodolnejším ochranným puzdram na trhu. Jeho patentovaná kompozitná konštrukcia sa skladá z vonkajšieho tvrdého plášťa a vnútorného mäkkého plastu. Je navrhnutý tak, aby jeho zosilnené okraje efektívne pohltili silu nárazu pri páde zariadenia na tvrdý povrch. Puzdro mierne vyčnieva po okrajoch, a tak chráni aj zraniteľný displej. Navyše je kompatibilné s bezdrôtovým nabíjaním a neobmedzuje používanie smartfónu pri synchronizácii, nabíjaní či počúvaní hudby.
 

Knižkové puzdrá(book,flip)

Prehľad puzdier uzatvára kategória knižkové puzdro. V tejto kategórii Vám odporúčame puzdro SBS - Book Sense.

SBS - Book Sense

Knižkové puzdro s funkciou stojanu prémiovej značky SBS Mobile je vyrobené z kvalitnej a odolnej eco kože s prepracovaným talianskym dizajnom a textúrou. Puzdro je veľmi tenké a ľahké, takže ochráni zariadenie pri minimálnom náraste rozmerov a hmotnosti. Telefón sa do puzdra ľahko vkladá vďaka vnútornému zadnému krytu, ktorý je vyrobený z mäkkého, ale odolného silikónu. Použitím tohto materiálu je zaručená extra odolnosť voči nárazom a škrabancom. Navyše disponuje priehradkami na vizitky a platobné karty a taktiež okienkom pre bezproblémové používanie fotoaparátu a kamery. Puzdro SBS - Book Sense  má dômyselne spracovanú zadnú stranu, ktorú možno zložiť a použiť ho v okamihu ako praktický stojan. Vďaka tomu môžete na Vašom zariadení pohodlne sledovať videá a filmy, prezerať internet alebo fotografie. Ergonomická konštrukcia puzdra umožňuje ľahký prístup ku všetkým portom a ovládacím prvkom mobilného telefónu. Vnútorná strana puzdra je z jemnej brúsenej eco kože pre maximálnu ochranu displeja pred poškriabaním. Zatvára sa pomocou magnetického uzáveru, ktorý ho jednoducho a spoľahlivo ochráni pred samovoľným otvorením. Puzdro BOOK SENSE od SBS Mobile je určené pre milovníkov elegantného, ale pritom vysoko funkčného dizajnu.

Nabíjanie

Okrem ochrany telefónu môžete potrebovať aj iné príslušenstvo a my sme sa pozreli aj na to.


Káble

Ak ste už niekedy vlastnili zariadenie značky Samsung tak viete, že kvalita pribalených káblov nie je na takej úrovni, na akej by ste pri telefóne tejto cenovej kategórie očakávali. Inak to nie je ani pri S10e, S10 a S10+.  

OtterBox - Vysoko odolný USB-C kábel

Ak chcete poriadny a kvalitný kábel, ktorý aj niečo vydrží, odporúčame sa pozrieť na káble značky OtterBox. Vysoko odolný USB je vysokokvalitný a takmer nezničiteľný. Výrobca OtterBox podrobuje záťažovými testami každé svoje zariadenie a ani pri kábloch nerobí výnimky. Kábel bol vystavený desaťtisícom napnutí a udrží váhu až 45 kg. Z jeho vlastností oceníte jeho robustnosť a dlhú životnosť. Jeho kovové koncovky sú vyrobené z eloxovaného hliníku pre silnú odolnosť a dlhú životnosť. Ďalej je kábel vyrobený z odolného plastu a pevného nylonu.

Nabíjací adaptér

K poriadnemu káblu treba aj poriadny adaptér. Pre veľa ľudí je nabíjačka ako nabíjačka. No nie je tomu celkom tak. V časoch minulých, keď svetu kraľovala Nokia 3310, nabíjačky bežne dodávali telefónu 0,2A. Takáto nabíjačka by neudržala pri živote ani dnešné low-end modely. Nie to ešte velikána ako S10. Aj keď to na pohľad vôbec nie je vidno, nabíjačky za posledné roky naozaj zažívajú veľké inovácie. 

SBS - Cestovný adaptér

Tento cestovný adaptér SBS podporuje technológiu rýchlonabíjania. Konkrétne v štandarde Quick Charge 3.0. Nabíjačka je certifikovaná a schválená spoločnosťou Qualcomm. Táto technológia umožňuje až o 75% rýchlejšie nabíjanie, než u bežných USB nabíjačiek. Jej maximálny výkon je 30W.

Bezdrôtová nabíjačka

Jedným z BuzzWordov poslednej doby je slovíčko wireless. A tento trend samozrejme nesmie chýbať ani v Galaxy S10. Reč je samozrejme o bezdrôtovom nabíjaní. A my sme pre Vás jednu bezdrôtovú nabíjačku našli. 

SBS - Bezdrôtová nabíjačka s rýchlym nabíjaním a QI

Bezdrôtová nabíjacia stanica prémiovej značky SBS je skvelým zariadením pre všetkých, ktorí chcú využívať vlastnosti svojho smartfónu naplno. Zariadenie je elegantné, kompaktné a zhotovené z kvalitných materiálov. Vďaka elegantnosti a kompaktným rozmerom zariadenia nešpatí priestor na stole a je jednoducho prenosné. Technológia QI zaručuje pohodlné nabíjanie bez nutnosti použitia nabíjacieho kábla a vďaka vyššej rýchlosti sa mu takmer približuje vo výkone. Bezdrôtová SBS nabíjacia stanica je kompatibilná so všetkými zariadeniami s funkciou QI/PMA a jej použite je jednoduché a intuitívne. Stačí priložiť smartfón na bezdrôtovú stanicu.

Powerbanka

Komu sa to ešte nestalo. Batéria sa vybije práve v tej najmenej vhodnej chvíli. Čo však robiť, ak nikde naokolo nie je elektrická zásuvka? V takom prípade príde powerbanka viac než vhod. 

SBS - PowerBank 2500 mAh

Veľmi malá powerbanka so zdrojom 2500mAh. Táto powerbanka Vám telefón síce pri živote veľmi dlho neudrží, ale na jeden alebo dva hovory úplne stačí. Jej najväčšia výhoda je jej veľkosť. Neustále ju môžete mať pri sebe a ani o tom nebudete vedieť, a teda v núdzovej situácii môže byť na nezaplatenie.

SBS - PowerBank 10 000 mAh

Táto powerbanka naopak Váš Galaxy S10 nabije do plna hneď 2x. No jej rozmery sú povedzme trochu väčšie. Aktuálnu kapacitu ukazuje na vstavanom LCD displeji a cez svoje 2 USB porty dokáže nabíjať prúdom až 3A. SBS powerbanka 10 000 mAh má funkciu QI, teda inteligentného nabíjania, vďaka čomu bude Vaše zariadenie nabíjané najvhodnejším a najrýchlejším spôsobom bez poškodenia jeho batérie.

Nabíjačka do auta

Nie je žiadne tajomstvo, že moderné smartfóny veľa na jedno nabitie nevydržia. A často ich potrebujeme nabíjať aj v aute. Možnosti sú 2. V aute môžete použiť buď klasickú nabíjačku alebo bezdrôtovú.

SBS - Nabíjacia sada do auta

Výkonná nabíjacia sada do auta prémiovej značky SBS Mobile s dvomi USB portmi. Táto sada pozostáva z autoadaptéra s 2 USB portmi 2.1 A pre rýchle nabíjanie dvoch zariadení simultánne a dátového kábla s USB a USB-C konektorom. Umožní Vám tak nielen rýchle a jednoduché nabíjanie, ale aj synchronizáciu a zálohovanie dát. Nabíjacia sada SBS je odolná voči otrasom a je v nej zabudovaná ochrana proti skratu. Výrobok spĺňa všetky zákonné a bezpečnostné normy pre SR.

SBS DRŽIAK s bezdrôtovým nabíjaním

Tento SBS držiak s bezdrôtovým nabíjaním je navrhnutý pre smartfóny do 6“, ktoré podporujú QI technológiu. Jeho používanie je veľmi jednoduché – stačí vložiť smartfón medzi jeho ramená a zacvaknúť a vďaka 10 W napájaniu sa tak Váš smartfón dokáže nabiť na 25% už po 15 minútach.

SBS DRŽIAK DO AUTA s automatickým zatváraním a bezdrôtovým nabíjaním

Tento držiak do auta je charakteristický automatickým systémom otvárania a zatvárania, aby ste nemuseli zbytočne strácať čas upevňovaním Vášho smartfónu.

Teno SBS držiak s ultra rýchlym bezdrôtovým nabíjaním a automatickým uzatváraním je vybavený snímačom, ktorý automaticky otvorí ramená držiaku, aby ste mohli jednoducho vložiť svoj telefón a potom sa ramená automaticky zatvoria. Ak chcete smartfón vybrať, stačí priložiť prst k ďalšiemu senzoru, ktorý zabezpečí následné okamžité otvorenie ramien.

10 W nabíjanie s podporou rýchleho nabíjania, využíva technológiu QI. Aby ste si mohli zároveň bezdrôtovo nabiť svoj smartfón, zapojte USB typu C do držiaku a do zásuvky 12/24 V Vášho auta.  Ak chcete využiť funkciu rýchleho nabíjania, je potrebné použiť kábel podporujúci rýchlonabíjanie. 

SBS DRŽIAK DO AUTA s GPS a bezdrôtovým nabíjaním

Tento multifunkčný univerzálny držiak je all-in-one pomocník na každú cestu autom. Jeho najväčšou výhodou je funkcia parkovacieho lokalizátora prostredníctvom aplikácie Go Tracker, ktorú si môžete bezplatne stiahnuť z App Store alebo Google Play. Zaparkujete svoje auto a v aplikácii si zaregistrujete jeho polohu, vďaka čomu už nemusíte cestou z kina či divadla hľadať miesto, kde ste zaparkovali. Stačí chytiť do ruky svoj telefón, na ktorom uvidíte presnú pozíciu Vášho auta.

V aute sa pripevňuje pomocou praktickej príchytky do ventilačného otvoru, vďaka čomu aj počas šoférovania presne vidíte, kto Vám telefonuje alebo kam máte ísť, ak používate navigáciu. Disponuje jednoduchým zatváraním, čo znamená, že svoj smartfón jednoducho vložíte na spodné rameno a pod jeho váhou sa následne zatvoria bočné ramená, čím predídete pádu alebo zošmyknutiu Vášho telefónu.

Tiež podporuje rýchle a bezpečné bezdrôtové nabíjanie, využíva technológiu QI. Je potrebné ho zapojiť pribaleným micro USB káblom do Vášho auta, ak chcete využiť funkciu rýchleho nabíjania, je potrebné použiť kábel, ktorý ho podporuje(nie je súčasťou balenia). Navyše využíva technológiu ADS(Automatický Detekčný Systém), ktorá umožňuje rozpoznať potreby napájania Vášho smartfónu a zabezpečiť tak správnu úroveň nabíjania, aby sa predišlo jeho prehrievaniu. Vďaka tomuto inovatívnemu systému si môžete, okrem iných, nabiť aj napríklad iPhone X, iPhone 8 a 8 Plus, ktoré vyžadujú napájanie 7,5 W.

Pre každé zariadenie existuje obrovské množstvo príslušenstva, v ktorom sa dá ľahko stratiť. Veríme, že Vám tento článok pomohol s výberom správneho príslušenstva pre Vaše nové zariadenie. Tieto a mnoho ďalších nájdete v predajniach a tiež eshope www.fixservis.sk.

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí