Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Samsung Originál vs. Aftermarket

Zase prasknutý displej? Tento problém postihol už zrejme každého majiteľa smartfónu, niektorých určite aj viackrát.

Samsung Originál vs. Aftermarket

Máte dve možnosti: buď prinesiete mobil do servisu alebo si ho opravíte vlastnoručne. V oboch prípadoch je však nutné rozhodnúť sa, či bude na opravu zvolený originálny alebo neoriginálny (aftermarket) náhradný diel. V čom sa však tieto dve alternatívy odlišujú? Ako skvelá ukážka nám môžu poslúžiť napríklad náhradné displeje na telefóny Samsung.

Samsung a náhradné diely

Samsung k náhradným dielom pristupuje našťastie inak, ako napríklad Apple. Náhradné diely na jeho zariadenia vyrábajú tí istí výrobcovia a samotné diely sú aj predávané pod značkou „Samsung“.  Pokiaľ sa teda zákazník rozhodne, že chce na svoje zariadenie použiť originálny displej, je naozaj jednoduché si takýto diel zaobstarať. Výhodou originálnych náhradných dielov je najmä záruka kvality, ktorú symbolizuje logo na každom komponente. Všetky komponenty tak spĺňajú potrebné normy, sú plne kompatibilné s daným zariadením a zákazník tak vždy vie, čo kupuje.

Originál vs. Aftermarket

I tak sa však nájde veľa takých, ktorí uprednostnia radšej náhradné diely od tretích strán, tzv. aftermarket kompomenty. Nižšia cena je však veľmi často vykúpená nejakým nedostatkom. U displejov je to najčastejšie: 

  • Celkovo horšia kvalita obrazu
  • Horšie podanie farieb
  • Slabšie pozorovacie uhly
  • Možná nekompatibilita so zariadením
  • Väčšie nároky na energiu = nižšia výdrž batérie

Obr. – porovnanie kvality Aftermarket a originál Samsung displeja (vľavo originál, vpravo Aftermarket)

Je zjavné, že u neoriginálnych náhradných dielov pre mobily Samsung sa môže vyskytnúť naozaj veľa rôznych problémov. Rozhodne preto odporúčame zvoliť si pri výmene displeja na Samsung zariadení originálny náhradný diel a neriskovať kúpou možno lacnejšie, v 99% prípadov však aj menej kvalitného OEM náhradného dielu. 
 

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí