Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Programátory: ako na výmenu displeja na iPhone

Keď ide o výmenu displeja na iPhone, situácia sa môže veľmi ľahko skomplikovať. Známe sú prípady, kedy výrobca pristúpil k deaktivácii zariadenia prostredníctvom softvérového updatu, a to len z dôvodu, že na zariadenie bol nainštalovaný OEM displej. 

Programátory: ako na výmenu displeja na iPhone

Ako však už dávno vieme, pokiaľ ide o výmenu zobrazovača na iPhone, originál nemusí byť tou najvýhodnejšou voľbou. Aj preto veľa užívateľov veľmi rozumne volí alternatívu od výrobcov tretích strán. Tie ponúkajú často totožné zobrazovacie schopnosti, avšak za oveľa lepšiu cenu.

Je tu však vcelku bežný problém, na ktorý môžu horšie vybavení či menej skúsení technici naraziť – strata niektorých funkcií na čele s True Tone. True tone je funkcia, ktorá sa stará o optimálne nastavenie displeja (v závislosti na okolitom svetle)  a robí obraz celkovo kontrastnejším a živším. Pri výmene displeja za neoriginálny diel však môže dôjsť k strate tejto funkcie. Deje sa to najmä na zariadeniach s iOS 12 a novším, pričom True Tone je dostupný od iPhonu 8. Okrem straty True Tone však môže používateľ zaznamenať aj ďalšie problémy, napríklad so senzorom priblíženia, automatickým nastavením jasu, atď.

Riešením týchto problémov je kúpa programátora. Ten sa postará o prenos dát zo starého displeja, vďaka čomu mobil nezaregistruje výmenu a nedôjde tak k strate vyššie spomínaných funkcií.

Programátory

Na našom eshope nájdete hneď dva rôzne programátory. Prvým je JC-V1, podporujúci zariadenia od iPhonu 7, cez iPhone XR až po iPhone 11 Pro Max. Medzi jeho výhody patrí široká podpora zariadení, o čosi nižšia cena či vysoký výkon. Na druhej strane k jeho použitiu je potrebné nainštalovať na počítač špeciálnu aplikáciu, čo môže niekedy predstavovať problém.

Druhým programátorom z našej ponuky je TOOLPLUS QIANLI ICOPY PLUS 2.1 3v1. Ten síce ponúka o čosi menšiu podporu zariadení (od iPhonu 8), na druhej strane však k jeho používaniu nepotrebujete žiadnu externú aplikáciu. O čosi vyššia cena je opodstatnená prítomnosťou ďalších funkcií, medzi ktoré patrí testovanie a úprava údajov o batérii či testovanie a úprava údajov dátového kábla vrátane obnovenia jeho bežnej funkcie.

V rámci nášho eshopu nájdete okrem samotných programátorov aj všetko potrebné príslušenstvo. Sem zaraďujeme napríklad testovacie káble, slúžiace na prepojenie programátora s displejom, externý napájací zdroj Mechanic iBoot Box Power Supply pre spojazdenie zariadenia aj bez zapojenej baterky či ďalšie praktické nástroje slúžiace na opravu a diagnostiku zariadenia.
 

A ako vlastne túto operáciu vykonať? Pre potreby tohto článku si ukážeme postup pri programátore JC-V1. Postup je aj pri iných programátoroch viac menej rovnaký a naozaj jednoduchý.

  • Otvorte vo svojom počítači JC Repair program a kliknite na „Oprava čipu“.
  • Pripojte svoj iPhone k počítaču pomocou 8-pinového kábla.
  • Kliknite na modré tlačidlo „Opraviť True Tone“. Údaje by mali byť automaticky detekované.
  • Pripojte JC-V1 k počítaču.
  • Pripojte svoju novú obrazovku k JC-V1. Na obrazovke JC-V1 sa zobrazí „Online“
  • V programe JC Repair kliknite na „Fix True Tone“ 
  • Po kliknutí sa vás program opýta, či chcete pokračovať, kliknite na tlačidlo „Áno“
  • Na vašom  novom displeji sú teraz nainštalované údaje True Tone. 

Ako sme už spomínali, niektoré programátory nevyžadujú pre svoju fungovanie žiadnu externú aplikáciu a fungujú teda úplne samostatne. Postup je však takmer vždy rovnaký – stiahnuť dáta z pôvodného displeja, pripojiť nový displej, nahrať dáta na nový zobrazovač.

Po vykonaní posledného kroku môžete pokračovať v inštalácii novej obrazovky na vaše zariadenie, avšak už s funkčnou funkciou True Tone. Ak ste počas práce s programátorom narazili na akýkoľvek problém, neváhajte sa na nás obrátiť. Máme dlhoročné skúsenosti s opravou zariadení a každý ponúkaný produkt sami používame a neustále zbierame poznatky a skúsenosti o jeho fungovaní.

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí