Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Oprava zadného skla na iPhone 8 a 8 Plus

Zadné sklo na iPhone 8 a 8 Plus je veľmi krehké a ťažko sa opravuje, preto Vám to v nasledujúcom postupe opravy priblížime čo najpodrobnejšie.

Oprava zadného skla na iPhone 8 a 8 Plus

Efektívne a cenovo dostupné

Varovanie: Ak nie ste profesionál je nevyhnutné používať ochranné okuliare a rukavice odolné voči porezaniu.

Ako príklad uvádzame poškodené zadné sklo na iPhone 8. Najskôr vykonáme funkčný test – funkcia dotyku, 3D Touch, fotografovanie a podobne – všetko funguje normálne. Potom položíme telefón na podložku lícom nadol. Teplovzdušnou pištoľou pri teplote 240°C nahrievame rozbitú časť. Medzitým oddeľujeme zadné sklo od stredového rámu pomocou skalpelu.

Po dokončení vyberieme zbytky poškodeného zadného skla kefkou a tiež dôkladne odstránime zvyšky lepidla zo stredového rámu. Ako si môžeme všimnúť, nové zadné sklo nepasuje k stredovému rámu pri zadnej kamere. Pomocou mini elektrickej brúsky rozrežeme krúžok držiaka zadného fotoaparátu.

Tip: počas rezania udržujte nástroj mimo zadnej kamery.

Keď sme to dokončili, odstránime krúžok držiaka zadnej kamery pomocou cvikacích kliešťov. Na stredový rám aplikujeme špeciálne lepidlo na zadné sklo, nasadíme zadné sklo a popritláčame ho.

Potom pomocou brúsneho nástroja vyleštíme vnútorný priemer krúžka držiaku zadnej kamery, aplikujeme špeciálne lepidlo okolo zadného fotoaparátu, vložíme krúžok na miesto a poriadne ho popritláčame správnou silou.

Tip: dávajte pozor, aby ste počas opravy nepoškodili alebo nepoškriabali zadnú kameru.

Nakoniec kontrolujeme zadné sklo, aby bolo perfektne prilepené.

Teraz môžeme iPhone zapnúť a opäť otestovať funkcie dotyku, 3D Touch, fotografovanie a podobne – stále fungujú normálne.

Použité nástroje:

Veľmi podobným spôsobom sa mení zadné sklo na iPhone X/XS/XS Max. Tomu sa však budeme venovať v ďalšom článku.

Tento postup je oveľa lacnejší ako si nechať sklo vymeniť v Apple servise. 

Porovnanie cien:

iPhone 8 - Apple 487,20€ / FixServis 108,99€

iPhone 8 plus - Apple 548,40€ / FixServis 108,99€

iPhone X - Apple 752,00€ / FixServis 108,99€

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí