Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Oprava zadného skla iPhone X/XR/XS/XS Max

Oprava zadného skla na iPhone 8 bez lepenia objímky.

Oprava zadného skla iPhone X/XR/XS/XS Max

Minule sme sa venovali výmene zadného skla na iPhone 8/8 Plus. Teraz sa pozrieme na zúbok iPhone-u X/XR/XS/XS Max. Tento postup je veľmi podobný, no má aj svoje špecifiká.

iPhone X/XR/XS/XS Max je konštrukčne vymyslený tak, že kryt zadného fotoaparátu a jeho objímka sú zvarené dohromady. iPhone 8 mal dostatočne veľký otvor v stredovom kryte nato, aby ním táto objímka pri výmene skla prešla. No pri iPhone X/XR/XS/XS Max je situácia zložitejšia. Apple tento otvor totiž navrhol menší ako je samotná objímka. Pri prasknutom zadnom skle je oficiálny postup Apple vymeniť celý housing, prípadne swap. Obe možnosti sú veľmi nákladné. Alternatívou bolo dodať zadné sklo bez objímky a objímku dorobiť až po nalepení skla. Ideálnou možnosťou je túto objímku po nalepení skla privariť ku krytu fotoaparátu tak, ako to robí pri výrobe housingu aj Apple. No aj táto možnosť je rovnako veľmi nákladná a na Slovensku sa s ňou stretávame len zriedka. Ďalšou možnosťou je objímku a kryt fotoaparátu po prilepení skla tiež prilepiť lepidlom. Táto možnosť je veľmi lacná, ale dlho nevydrží.

My sme pre Vás navrhli a otestovali ďalšiu možnosť, ktorú Vám priblížime v nasledujúcich riadkoch. U nás si môžete objednať sklo s už navarenou objímkou. Ak Vás zaujíma postup lepenia tohto skla, čítajte ďalej.

Najskôr iPhone úplne rozoberieme, aby v stredovom kryte nezostalo vôbec nič. 

Po odstrojení iPhone-u, teplovzdušnou pištoľou nahrejeme zadný kryt a odstránime sklo.

Pomocou kombinačiek odstránime objímku fotoaparátu.

Otvor v stredovom kryte zväčšíme brúskou.

Aplikujeme lepidlo B7000.

A následne sklo prilepíme.

Tento postup nie je úplne bežný, keďže ide o vážny zásah do telefónu. No my sme postup odskúšali a otestovali na našom iPhone X. Preto vieme nielen to, že tento postup je bezproblémový, ale testovaním sme potvrdili, že tento zásah sa nijako neodzrkadlí na chode telefónu (zhoršením signálu alebo prehrievaním sa). Všetky jeho funkcie sú rovnako funkčné ako predtým. Tento postup je najideálnejšou možnosťou v pomere ceny a funkcie, aký môžete využiť v prípade rozbitia či iného poškodenia Vášho zadného skla na iPhone X/XR/XS/XS Max.

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí