Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Oprava kamery iPhone 12: iOS vás po novom upozorní na neoriginálne diely!

Nahradenie poškodených originálnych dielov Apple za neznačkové komponenty je bežným postupom, ktorý využívajú mnohé servisné centrá. Avšak, operačný systém iOS 14 a novší, môže v tomto smere spôsobiť problémy. Totižto, má zabudovaný systém, ktorý dokáže odhaliť neoriginálnu kameru a informuje používateľa chybovým hlásením. 

Oprava kamery iPhone 12: iOS vás po novom upozorní na neoriginálne diely!

Novou funkciou, ktorá je priamo zabudovaná v operačnom systéme iOS 14.4, chce Apple prispieť k zabráneniu nekvalifikovaným servisným zásahom. Inými slovami, snaží sa docieliť, aby používatelia svoje zariadenia nechávali opravovať v autorizovaných servisných centrách, respektíve, u certifikovaných technikov využívajúcich originálne Apple príslušenstvo. 

Na ktorých zariadeniach sa zobrazuje chybové hlásenie? 

Schopnosťou rozoznať neoriginálny diel zatiaľ disponujú len všetky verzie iPhone 12 s operačným systémom iOS 14.4 (iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max). V iných modeloch, ktoré je možné upgradovať na túto verziu operačného systému, táto funkcia nie je k dispozícii. Očakáva sa však, že podobnou funkcionalitou budú vybavené aj zariadenia iPhone 13.

Ako vyzerá iPhone 12 servisná hláška? 

Chybové hlásenie o neoriginálnej kamere sa zobrazí v nastaveniach, kde nemusí byť až také výrazné. Problémom však môže byť skutočnosť, že hláška sa objavuje aj na obrazovke zamknutého telefónu. Teda, je neustále na očiach. Pokiaľ na ňu kliknete, odkáže vás na dokument, ktorý zdôrazňuje, že iPhone by mal byť opravovaný certifikovanými servisnými centrami využívajúcimi originálne diely Apple

iPhone 12 kamera a jej funkčnosť 

Napriek tomu, že iPhone po montáži neoriginálnej kamery zobrazuje chybové hlásenie, jednotlivé funkcie by mali fungovať správne. Portál iFixit však prišiel na to, že v niektorých prípadoch nemusí neoriginálna kamera fungovať 100% správne a po určitom čase môže prestať pracovať úplne. Na svedomí to má pravdepodobne nesprávne zladenie so softvérom. 

Ako sa vyhnúť chybovej hláške? 

Pokiaľ sa chcete vyhnúť chybovému hláseniu po montáži novej kamery, v prvom rade je potrebné použiť originálny náhradný diel. Myslite na to, že chybové hlásenie sa zobrazí aj v prípade, že kameru nahradíte takou istou z druhého smartfónu. Pri oprave je nutné dodržať presný postup stanovený Applom. V opačnom prípade sa nemusí fotoaparát so softvérom správne „spárovať“ a okrem chybového hlásenia o neoriginálnej kamere sa môžu objavovať aj problémy s funkčnosťou. 

Tip: Pri opravách smartfónov vám môžu pomôcť naše praktické návody, ktoré vám prehľadne vysvetlia presný postup a detaily, na ktoré nezabudnúť. 

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí