Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Nový postup opravy home buttonu na iPhone 7/7Plus a 8/8Plus

Tlačidlo Home zariadenia iPhone 7 a 8 funguje len s pôvodným tlačidlom, s ktorým bol dodaný. Keď sa pokazí, stratí funkciu Touch ID a tiež funkciu vrátenia sa na home screen. Ak však použijete tento prispôsobený charging port flex kábel, funkcia vrátenia sa na home screen bude obnovená.

Nový postup opravy home buttonu na iPhone 7/7Plus a 8/8Plus

A takto to funguje

Máme tu iPhone 7, ktorý hlási chybu Touch ID na tomto iPhone sa nedá aktivovať“. Stlačíme Home button a zisťujeme, že ani funkcia návratu na home screen nefunguje. Prejdeme na Nastavenia > Touch ID & Heslo. Možnosť Pridať odtlačok prsta je šedá. Tlačidlo Home na tomto iPhone je teda úplne poškodené.

Teraz využijeme prispôsobený charging port flex kábel, ktorý dokáže obnoviť funkčnosť návratu na home screen.

Aby ste mohli tlačidlo Home opraviť, iPhone je potrebné najskôr rozobrať. Najskôr odstránite displejovú časť a vytiahnete logic board. Potom odstránite Taptic engine, reproduktor a charging port flex kábel. Vložíte nový charging port flex kábel, potom umiestnite Taptic engine a reproduktor. Teraz prichádza druhá časť – prispôsobený Home Button Flex kábel. Ten môžete sklopiť na polovicu a namontovať, potom vložíte na miesto a zapojíte logic board. Poslednou fázou je plocha tlačidla Home, ktorú umiestnite  do otvoru pre toto tlačidlo a následne prepojíte logic board s displejovou časťou.

Pripojte konektor batérie k logic board a zapnite iPhone a stlačte tlačidlo Home. Funkcia návratu na domovskú obrazovku je opäť funkčná. Úplne zložte telefón a tlačidlo Home bude plne funkčné. Stlačte ho spolu s tlačidlom Power a úspešne vytvoríte screenshot obrazovky.

Testovanie tohto prispôsobeného charging port flex kábla však odhalilo niekoľko chýb:

  1. Slúchadlá s lightning konektorom nefungujú správne
  2. Pocit z dotyku tlačidla Home nie je až tak pohodlný ako pri originálnom tlačidle
  3. Návrat na domovskú obrazovku nie je signalizovaný vibrovaním
  4. Nie je dostupná funkcia Touch ID

Aj keď používanie tejto technológie má tieto nedostatky, inžinieri pracujú na ich odstránení a očakávajú ich odstránenie v blízkej budúcnosti.

 

K výmene sú potrebné tieto diely a nástroje:

momentálne sa dodáva s týmito vlastnosťami:

  • obnovená funkcia návratu na home screen
  • podpora nabíjacích adaptérov od 0,5A-2,4A
  • vytváranie screenshotov vo všetkých verziách iOS

 

Tak vymeníte si poškodené tlačidlo Home s týmito inovovanými dielmi?

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí