Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Najčastejšie (technické) problémy s elektro-kolobežkou Xiaomi

Elektro-kolobežka Xiaomi Mi je skvelý parťák na jazdu mestom, keď chcete ušetriť čas a potrebujete rýchly a pohodlný presun mestom. Medzi jej prednosti patrí jednoznačne jednoduchá manipulácia, skladnosť a ľahká prenosnosť. Avšak pri používaní môžete prísť do kontaktu s určitými problémami, ktoré vzniknú, či už bežným opotrebením, nevhodnou manipuláciou a zaobchádzaním alebo nechcenou nehodou. Pozrime sa na najčastejšie problémy s elektro-kolobežkou Xiaomi a ich možnými riešeniami.

Najčastejšie (technické) problémy s elektro-kolobežkou Xiaomi

Profesionálny servis elektro-kolobežiek Xiaomi

Určite najpopulárnejším výrobcom elektrických kolobežiek je čínske Xiaomi. Ich kolobežky predstavujú akúsi strednú cestu, poskytujúcu dostatočný dojazd, rýchlosť i jednoduchý, čistý dizajn a to všetko za veľmi prijateľnú cenu. S masívnym nástupom elektrických kolobežiek sa však začali kopiť aj ich prvé problémy a poruchy, ktoré je nutné odstraňovať. 

V našom servise pre elektro-kolobežky poskytujeme komplexnú paletu servisných úkonov, od opravy defektu až po zreštartovanie ovládacej jednotky. Naši zákazníci majú vďaka tomu istotu, že im dokážeme pomôcť prakticky s každým problémom.

Naše služby zahŕňajú:

Sme distribútorom originálnych náhradných dielov na kolobežky Xiaomi. Naši zákazníci majú tak istotu, že k oprave ich zariadenia boli a aj budú použité výhradne originálne a certifikované náhradné komponenty. Množstvo opráv poskytujeme aj na počkanie, a to na našej centrále v OC Relaxx na Einsteinovej 7. 

Prehľad najčastejších problémov s elektro-kolobežkou Xiaomi

Problém: Poškodený skladací mechanizmus

Kolobežka Xiaomi Mi bola navrhnutá pre jednoduchú manipuláciu a prenosnosť. Preto je vybavená skladacím mechanizmom, vďaka ktorému kolobežku ľahko a rýchlo zložíte a jednoducho prenesiete. Staršie modely Xiaomi Mi M365 boli vybavené hliníkovou západkou skladacieho mechanizmu, ktorá bola náchylnejšia na zlomenie. Novšie modely už majú silnejšiu feromagnetickú západku. Ak si však chcete zaistiť čo najväčšiu bezpečnosť, existujú aj západky pre vysoké zaťaženie, ktoré sú dva krát také odolné. Ak spozorujete akýkoľvek problém so skladacím mechanizmom, kontaktujte náš servis. Oprava skladacieho mechanizmu začína pri sume 39€ a trvá zhruba 4 hodiny.

Problém: Trasenie/kývanie riadidieľ

Ak spozorujete trasenie alebo kývanie riadidieľ na vašej elektro-kolobežke, ideálne je priniesť kolobežku do servisu, keďže to môže predstavovať problém pre vašu bezpečnosť. Po diagnostike technického stavu kolobežky sa stanoví cena, ktorá začína od 29€, pričom trvanie opravy trvá približne 4 hodiny. Prípadne si skúste predom zaobstarať redukciu otrasov predných vidlíc, vďaka ktorej by mala byť kolobežka tichšia, aj pri prejazde nerovnosťami.

Problém: Kolobežka nejde zapnúť

Dôvodov, prečo nemôžete zapnúť kolobežku Xiaomi môže byť viacero. Jedným z dôvodov môže byť aj zaliatie vodou. Xiaomi Mi M365 má vodotesnosť IP54. To znamená, že slabý dážd alebo ošpliechanie vodou by jej nemalo robiť žiadny problém. Avšak intenzívnejší dážd alebo prúd vody by mohol pre ňu predstaviť skutočný problém. Preto, ak chcete svoju elektrickú kolobežku ochrániť a predísť problému, zakúpte si ochranný vodotesný kryt na prístrojovú dosku. Ak sa však už pasujete s nefunkčným tlačidlom, resp. kolobežka Xiaomi Mi vám nejde zapnúť, je vhodné priniesť ju na diagnostiku k nám do servisu, do niektorej z našich pobočiek. Diagnostika potrvá zhruba 3 dni a jej cena začína od 29 €.

Problém: Poškodený kryt nabíjacieho portu

Malý červený kryt, ktorý zakrýva nabíjací port, je určený pre jeho ochranu pred prachom alebo vodou. Je vyrobený z gumy, pre jednoduchšiu manipuláciu, avšak pri neopatrnej manipulácii ho môžete poškodiť. Našťastie náhradná dekoratívna krytka nabíjacieho konektora stojí pár eúr a ani jej výmena nie je ťažká. Stačí uvoľniť dve skrutky, vložiť dekoratívnu krytku a skrutky zatiahnuť naspäť.

Problém: Zlomený blatník

Pri jazde na kolobežke Xiaomi Mi M365 sa vám môže stať, že omylom stúpite na zadný blatník a zlomíte ho. Náhradný zadný kompletný blatník stojí okolo 18 eur a ak si netrúfate na jeho výmenu, kontaktujte náš servis a radi vám váš skúter opravíme. Servis výmeny blatníka trvá približne 4 hodiny a jeho cena začína od 39€.

Problém: Rozbité/pokazené zadné svetlo

Zadné svetlo na kolobežke Xiaomi Mi M365 sa vám môže pokaziť dvoma spôsobmi: prvý problém môže nastať časom, pri oxidácii a druhý problém sa môže vyskytnúť, ak sa vám zlomí, či poškodí zadný blatník. Náhradné zadné svetlo stojí okolo 9 eur a jeho výmena (pri oxidácii) nie je veľmi problematická. Avšak niektoré prípady môžu byť komplikovanejšie a výmena zadného svetla si bude vyžadovať aj demontáž pneumatiky. V tomto prípade je najvhodnejšie kontaktovať náš servis určený pre opravu kolobežky Xiaomi. 

Problém: Brzdové platničky

Xiaomi Mi M365 Scooter má zadnú kotúčovú brzdu, ktorú je potrebné čas od času upraviť zatiahnutím dvoch šesťhranných matíc. Avšak pri častom jazdení a bežnom opotrebení bude treba brzdové platničky vymeniť. Nové brzdové platničky pre Xiaomi Mi M365 kolobežku stoja okolo 9 eur. Servis brzdy (brzdenia/brzdových platničiek) potrvá zrhuba 3 dni a stojí 29 €. 

Problém: Defekt na kolobežke

Ak vás prekvapil defekt na pneumatike alebo sú pneumatiky na vašej kolobežke Xiaomi zjazdené, máte dve možnosti. Buď sa rozhodnete pneumatiku vymeniť sami alebo sa rozhodnete pre servis defektu/výmeny pneumatiky na počkanie v jednej z našich pobočiek Fixservis. Cena novej pneumatiky je okolo 9 eur, pričom výmena pneumatiky je trošku časovo náročnejšia a môže vás potrápiť. Servis na počkanie alebo vrámci jedného dňa stojí okolo 39-49 eur. Niekedy stačí na opravu defektu aplikovať produkt Slime Tube Sealant. Pri častejších defektoch bude pre vás vhodnejšie zakúpenie odolnej plnej bezdušovej pneumatiky, ktorá stojí okolo 26 eur.


 
Odporúčania a tipy:

Ak sa rozhodnete opraviť elektro-kolobežku Xiaomi Mi pri vzniknutom probléme sami, dbajte na základné body:

  • Uistite sa, že používate špeciálne náradie, ktoré nájdete v našej ponuke.
  • Pri montáži dávajte pozor na krehké časti konektorov.
  • Otestujte funkcionalitu dielu pred montážou.
  • Opravu vykonávajte na suchom a v bezprašnom prostredí, bez priameho slnečného žiarenia.
  • Fixservis nezodpovedá za žiadne škody, ktoré si spôsobíte pri takejto oprave.
  • Ak nemáte skúsenosti s výmenou náhradných dielov, odporúčame Vám kontaktovať náš FixServis. V prípade otázok nás kontaktujte na info@fixservis.sk alebo na +421 2/221 333 99.

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí