Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Meníte batériu na iPhone? Využite nové FixPremium batérie!

Výmena batérie je pomerne bežným servisným úkonom, ku ktorému pristupuje mnoho majiteľov zariadení s označením iPhone. Zatiaľ čo zvyšok zariadenia môže aj po rokoch fungovať v podstate bezchybne, k opotrebeniu batérie dôjde skôr či neskôr vždy, bez ohľadu na to, ako majiteľ dané zariadenie používal. 

Meníte batériu na iPhone? Využite nové FixPremium batérie!

Pokiaľ opravujete iPhone XS alebo novší, musíte pri výmene batérie dbať aj na jeden extra faktor. Tým je odpojenie tzv. BMS (battery management system) od starej batérie a jeho pripojenie na novú batériu.  V opačnom prípade vás nepríjemne prekvapí servisná hláška, ktorá vás informuje o probléme s verifikáciou originality batérie, nakoľko BMS sa stará o správne naprogramovanie a spárovanie batérie so základnou doskou. 

Ako teda vymeniť batériu na iPhone Xs alebo novšom?

  1. V prvom rade je nutné zariadenie rozobrať, odpojiť displej a následne aj batériu. Dávajte si pozor, aby ste nepoškodili flex kábel spájajúci displej či batériu so základnou doskou.
  2. Následne je nutné od starej batérie odpojiť BMS. K tomu je potrebné najskôr odstrániť izolačnú pásku a ochranný kryt. 
  3. Následne môžete BMS pomocou kliešťov oddeliť od batérie. Buďte opatrní pri manipulácii s batériou, mohli by ste poškodiť flex kábel.
  4. Keď je BMS odpojené, môžete ho privariť k novej batérii. Dávajte si pozor, aby ste BMS pripevnili správnym spôsobom a nepomýlili si anódu s katódou.
  5. BMS zabezpečte pomocou izolačnej pásky a ochranného krytu. 
  6. Batériu aktivujte pomocou príslušného zariadenia a otestujte jej funkčnosť. Hláška by sa už nemala objaviť. Ak je to naozaj tak, môžete zariadenia zase zostaviť do pôvodného stavu.

Nové FixPremium Apple iPhone batérie

Ak hľadáte náhradnú batériu na iPhone, určite vám odporúčame našu novinku: FixPremium Apple iPhone batérie. Naše batérie ovplývajú rovnakou kvalitou a kapacitou ako originál, naproti nim majú však nižšiu cenu. Výhodná ponuka, čo poviete?

obr.: FixPremium Apple iPhone batéria

Nová batéria, aj so zárukou? Je to možné!

Výmena batérie nepatrí medzi najjednoduchšie servisné úkony. Ak ste výmenu batérie v iPhone Xs, Xs Max, Xr, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, 12, 12 Mini, 12 Pro, 12 Pro Max alebo SE (2020) ešte nevykonávali, zvážte prenechanie tejto opravy odborníkom. Postaráme sa o spoľahlivú a profesionálnu výmenu, ktorá vám zaručí znovu bezchybne fungujúci iPhone.

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí