Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Kde sa vyrába Apple iPhone? Pôvod komponentov vás možno prekvapí!

Nie je žiadnym tajomstvom, že zariadenia Apple iPhone sa vyrábajú v Číne. Táto skutočnosť je napísaná na balení, prípadne priamo na smartfónoch. Avšak, na území Číny sa len skladajú jednotlivé diely do podoby finálneho zariadenia. Oveľa zaujímavejšie je sledovať, kde sa vyrába iPhone kamera, batéria či procesor. 

Kde sa vyrába Apple iPhone? Pôvod komponentov vás možno prekvapí!

Totižto, ak začnete skúmať, kde sa vyrábajú náhradné diely a komponenty do zariadení iPhone, prídete na to, že neraz ich produkuje konkurencia. Napríklad, Samsung. Diely do smartfónov Apple pochádzajú z rôznych krajín sveta a ich vývoj majú na starosti známe firmy. Ktoré konkrétne? To vám prezradíme v nasledujúcich riadkoch:

iPhone kamera

Špičková kamera je pre mnohých používateľov podstatným faktorom, pre ktorý uprednostnia iPhone pred konkurenčnými smartfónmi. Apple sa spolieha na viacerých dodávateľov kamier, tým najväčším je však japonská spoločnosť Sony. Tá vyrába zadné kamery. O dodávanie FaceTime kamier do smartfónov Apple sa stará americká firma OmniVision. Staršie modely iPhone môžu byť ešte vybavené kamerami od výrobcu Qualcomm. 

iPhone LCD

Displej patrí medzi najčastejšie objednávané náhradné diely Apple. Obrazovky smartfónov iPhone sa vyznačujú svojou fantastickou grafikou a farebnosťou. Vyrába ich viacero firiem, medzi najväčšie patrí juhokórejská spoločnosť LG. Niektoré displeje dodáva spoločnosť Sharp. 

Pri iPhone LCD stojí za pozornosť aj ovládač dotykového displeja, ktorý pre Apple vyrába spoločnosť Broadcom. V neposlednom rade, na povrchu žiadnej iPhone obrazovky nesmie chýbať odolné sklo Gorilla Glass. To dodáva americká firma Corning. 

iPhone batéria 

Možno by ste to nečakali, avšak je to skutočne tak. Batérie do zariadení iPhone už viac ako 10 rokov dodáva kórejský výrobca Samsung. Paradoxom je, že práve ten je považovaný za najväčšieho konkurenta Apple. 

iPhone pamäť

Pamäťové jednotky do zariadení iPhone vyrába známa japonská spoločnosť Toshiba. Avšak, v niektorých modeloch nájdete aj pamäť od Samsungu. 

iPhone procesor 

Podobne ako kamery, aj procesory sú jednou z najväčších domén smartfónov Apple. Vďaka ich vynikajúcim výkonovým parametrom dokážu zariadenia fungovať mimoriadne plynulo za každých okolností. A kto je dodávateľom týchto výnimočných čipov? Odpoveď vás opäť raz možno prekvapí. Výrobcovia sú dvaja, pričom jedným z nich je opäť Samsung. Druhým je taiwanská spoločnosť TSMC.

Našťastie, pokiaľ zháňate náhradné diely na smartfóny Apple, nemusíte ich objednávať priamo u jednotlivých výrobcov. Všetky ich nájdete v našej širokej ponuke! 
 

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí