Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Dokážete odhaliť falzifikát?

Získajte informácie o problémoch, ktoré môžu spôsobiť necertifikované alebo falošné nabíjacie káble a ako ich vôbec identifikovať.

Dokážete odhaliť falzifikát?

Spoločnosť Apple odporúča používať iba certifikované príslušenstvo, dodávané s logom ,,Made for iPod / iPhone / iPad“.

Ak používate falošný alebo necertifikovaný Lightning kábel, mohli by ste pozorovať nasledovné problémy:

  • Vaše iOS zariadenie by sa mohlo poškodiť
  • kábel sa môže ľahko poškodiť
  • koncovka konektora môže odpadnúť, prehriať sa alebo nemusí správne pasovať do zariadenia
  • nemusí sa Vám podariť synchronizovať alebo nabiť Vaše zariadenie

Porovnajte obal a nápis na kábli

Pozorne si prehliadnite obal príslušenstva a tiež aj samotné príslušenstvo. Certifikované príslušenstvo tretej strany má na obale logo MFi. Lightning kábel od Apple uvádza nápis ,,Designed by Apple in California“ a buď ,,Assembled in China“, ,,Assembled in Vietnam“ alebo ,,Indústria Brasileira“ približne 17,8 cm(7 palcov) od USB konektora. Na konci tohto textu môžete vidieť 12-miestne sériové číslo.

Certifikovaný Lightning kábel tretej strany má zvyčajne na konci konektora svoju značku.

Pozorne prezrite konektory

Môžete použiť Lightning konektor alebo USB konektor na identifikáciu necertifikovaného alebo falzifikovaného príslušenstva. Na obrázkoch nižšie je znázornené porovnanie certifikovaného príslušenstva Apple s falošnými alebo necertifikovaným príslušenstvom, ide len o niekoľko falzifikátov, existujú aj iné.

  • koncovka s Lightning konektorom(vľavo certifikované Apple, vpravo necertifikované)

 

Ako si môžete všimnúť, koncovka Lightning káblu certifikovaného Apple má hladké, rovné, symetrické zaguľatené jednotlivé drážky, celková vložka má jednotnú šírku a dĺžku(7,7mm x 12mm) a má šedý/metalický povrch. Na rozdiel od nej má Lightning koncovka necertifikovaného alebo falzifikovaného kábla drážky zdrsnené alebo nekonzistentne ukončené, hranatejšie na koncoch a nerovným povrchom. Koncovky sú tiež variabilnej dĺžky, šírky či hrúbky a vložka má biely alebo čierny povrch.

  • koncovka s USB konektorom(vľavo certifikované Apple, vpravo necertifikované)

 

 

 

Aj na USB konektore je možné spozorovať niekoľko nezrovnalostí. Pri certifikovanom Apple USB konektore majú západky USB schránky tvar lichobežníka a hrany do seba rovnomerne zapadajú, kontakty sú pozlátené, povrch USB schránky je rovný, hladký a konzistentný, tiež povrch izolátora pre USB pripojenie je rovnorodý a hladký. Na falzifikovaných a necertifikovaných USB konektoroch sa vyskytujú pravouhlé západky na USB schránke, ktoré sú umiestnené nekonzistentne, kontakty sú postriebrené, povrch USB konektora je drsný alebo nerovný, schránka môže mať západku alebo zarážku a tiež v izolátore pre USB pripojenie má drážky alebo zárezy.

Kompletnú ponuku káblov nájdete TU. Všetko príslušenstvo potrebné k nabíjaniu nájdete TU. Avšak na základe našich dlhoročných skúseností, Vám odporúčame kábel OtterBox - Kábel USB/MFI Lightning Kábel.

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí