Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Aplikácia pre kolobežky Xiaomi

Máte doma elektrickú kolobežku Xiaomi? Ak áno, určite odporúčame rozšíriť si možnosti jej využívania. Samozrejme, na samotné jazdenie stačí mať elektrobežku. Ak však chcete využiť jej potenciál naplno, je potrebné nainštalovať si do svojho smartfónu aplikáciu Xiaomi Home. Vďaka nej získate nielen nové funkcie a vychytávky, ale ešte k tomu budete mať všetky praktické a dôležité informácie o vašej kolobežke vždy k dispozícii.
 

Aplikácia pre kolobežky Xiaomi

Ako to celé funguje? Párovanie aplikácie s elektrokolobežkou

Prvým krokom je stiahnuť a nainštalovať si aplikáciu. Postup te nasledovný:

  1. Prihláste sa pomocou emailu
  2. Kliknite na tlačidlo “+” v pravom hornom rohu
  3. Uistite sa, že máte zapnutý bluetooth aj kolobežku
  4. Aplikácia následne vyhľadá zariadenie - kliknite naň a spárovanie by malo prebehnúť v priebehu niekoľkých sekúnd
  5. Vyplňte požadované meno svojej kolobežky a kliknite na “Next”, následne na “Let's get started”

Prvé spustenie

Akonáhle zvládnete prvýkrát spustiť aplikáciu a spárujete ju s vašou elektro-kolobežkou, je potrebné zhliadnuť inštruktážne video, ktoré Vám ukáže, ako aplikáciu používať.

Elektrická kolobežka Xiaomi bude fungovať aj bez aplikácie a môžete s ňou jazdiť kade-tade. Čo teda získate tým, že si ju nainštalujete?

1)     Praktické informácie o akumulátore a dojazde

Spustením aplikácie sa dostanete k základným informáciám o kolobežke, ako je napríklad aktuálna rýchlosť, zostávajúca kapacita akumulátora, priemerná rýchlosť či prejdená vzdialenosť. V nastaveniach je možné zobraziť aj ďalšie informácie, a to vrátane celkovej prejdenej vzdialenosti, odhadovaného dojazdu či teploty akumulátora.

2)     Nastavenie zadného svetla a tempomatu

V nastaveniach sa dajú vypnúť alebo zapnúť dve funkcie (dostanete sa tam pomocou 3 bodiek v kruhu - v pravom hornom rohu). Prvou funkciou je tempomat alebo “Cruise control”, vďaka ktorému si viete nastaviť udržiavanie konštantnej rýchlosti. Podržte spínač akcelerácie v rovnakej polohe približne 3-5 sekúnd a následne si túto rýchlosť kolobežka sama udržiava. Zapnutie funkcie dá najavo zvukový signál v podobe krátke pípnutia. Ak chcete tempomat vypnúť, stačí stlačiť spínač alebo brzdu. Druhou funkciou je vypínanie a zapínanie permanentného svietenia zadného svetla. 

3)     Nastavenie rekuperácie energie

Ak chcete počas jazdy spätne zbierať energiu, poslúži vám na to funkcia rekuperácie energie. Rekuperáciou zbierate kinetickú energiu a tým počas jazdy dobíjate akumulátor. Na aktiváciu tejto funkcie jednoducho stačí povoliť spínač akcelerácie. V aplikácii si môžete zvoliť intenzitu rekuperácie - nízku, strednú alebo vysokú. Pozor však na to, že s vysokou úrovňou rekuperácie síce kolobežka zbiera viac energie, zároveň však tým výraznejšie brzdí. 

4)     Uzamykanie elektrokolobežky

Ďalšia funkcia aplikácie, zámok, vám umožní zvýšiť ochranu a zabezpečenie svojej kolobežky. Táto funkcia slúži na uzamknutie a znefunkčnenie elektrickej kolobežky. Hneď po uzamknutí sa kolobežka, vrátane akcelerácie aj kolies, zablokuje. K aktivácii či deaktivácii zámku slúži ikonka zámku v spodnej časti základnej obrazovky.

Pozor si treba dať na to, že uzamknutie nie je trvalé. Po úplnom vybití akumulátora sa kolobežka automaticky odblokuje.

Ako vidíte, aplikácia Smart home ponúka naozaj praktické a aj veľmi dôležité funkcie, bez ktorých by používanie elektrickej kolobežky Xiaomi nebolo vždy tak pohodlné, jednoduché či dokonca aj bezpečné. 

Zdieľať

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí