Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Ako zistiť, či je váš iPhone nový alebo repasovaný?

Viete čo kupujete? Poradíme vám, ako si overiť, v akom stave je naozaj daný iPhone, aby ste tak náhodou nekúpili niečo, čo ste nezamýšľali.

Ako zistiť, či je váš iPhone nový alebo repasovaný?

Repasovaný iPhone predstavuje zariadenie, ktoré bolo už v minulosti používané. Za cieľom ďalšieho predaja bola takému zariadeniu vymenená batéria, vonkajšia konštrukcia (alebo schránka), v ktorej sú všetky ostatné časti uložené. Zariadenie bolo taktiež aktualizované a dôkladne vyčistené. 

Každý repasovaný iPhone by mal byť ponúkaný aj so zárukou, ktorú na takéto zariadenia dáva aj samotný výrobca a to v dĺžke 1 rok. Častejšie sa však stretnete so zárukou 90 dní.

Hlavnou výhodou repasovaného zariadenia je jeho výrazne nižšia cena. Za tú získate takmer úplne nové zariadenie, ktoré vám môže slúžiť ešte veľa rokov. Je však dôležité dať si pozor na rôznych podvodníkov, ktorí za repasované zariadenia vydávajú aj obyčajné, používané modely, ktoré neboli žiadnym spôsobom či oficiálnou cestou repasované. 

Opatrný treba byť aj pri oficiálne repasovaných zariadeniach, ktoré so sebou môžu niesť rôzne mechanické či softwérové vady. Dôkladne preto zvážte, či vám daná vada nebude časom príliš prekážať.

Aby ste zistili, či sa jedná o tzv. refurbished , teda repasovaný iPhone, je nutné trošku zaloviť v nastaveniach daného zariadenia.

  1. Choďte do Nastavenia
  2. Kliknite na Všeobecné
  3. Kliknite na Informácie
  4. Nájdite položku Číslo modelu

Ak sa vám zobrazuje niečo iné, kliknite na „Číslo modelu“ – mali by ste uvidieť číslo podobné tomu na obrázku.

 Ak číslo modelu začína na „M“, je dané zariadenie nové. Čo však znamenajú iné písmená?

  • „F“ znamená, že zariadenie bolo repasované
  • „N“ znamená, že sa jedná o náhradné zariadenie, ktoré je repasované a ktoré bolo majiteľovi dané ako náhrada za jeho pôvodný iPhone
  • „P“ znamená, že na tele zariadenia sa nachádza personalizované označenie

Kde kúpiť repasovaný iPhone?

Repasované iPhony nájdete u rôznych predajcov rozdelené zvyčajne do množstva kategórií, od A+ až po D+. Odlišujú sa stupňom opotrebenia, ktoré je viac-či-menej viditeľné na tele zariadenia.

Pokiaľ hľadáte spoľahlivé, výkonné a zároveň cenovo dostupné zariadenie, máme pre vás skvelú správu. Repasované iPhony nájdete už aj na našom e-shope a ich kúpou získate naozaj vysokú hodnotu:

Repasovaný FixBazár Apple iPhone:

  • používaný iPhone, ktorý bol skontrolovaný a opravený FixServis technikom
  • na opravu sú použité Apple komponenty, FixPremium displeje a náhradné diely vo vysokej kvalite
  • ak vám nevyhovuje stav batérie na zariadení, máte možnosť zakúpenia úplne novej batérie, za zvýhodnenú cenu
  • na zariadenie sa vzťahuje záruka 1 rok
  • balenie obsahuje: repasovaný Apple iPhone a kábel
  • DPH 0% (bazárové telefóny sú oslobodené od dane)
  • neblokované zariadenie na operátorov
  • Viac o triedach opotrebenia sa dozviete TU

Aby ste u nás i naďalej nachádzali len špičkovú kvalitu, rozhodli sme sa ponúkať zariadenia v kategóriách A+, A, B. 

Ako rozoznať jednotlivé triedy?

Ak sa rozhodnete pre nákup u nás, budete mať istotu, že vám ponúkneme iba zariadenia v top stave, s minimálnymi známkami používania. Každý iPhone z našej ponuky má batériu s minimálne 85% kapacitou, originálny alebo FixPremium displej a v balení dostanete spolu s ním aj Lightning kábel. Všetky zariadenia navyše prešli kontrolou nášho technika a sú teda 100 % funkčné. Rozdiely nájdete iba v známkach opotrebenia na tele zariadenia. 

iPhone v kategórii A+ je v perfektnom vizuálnom stave, s takmer žiadnymi, maximálne však vlásočnicovými oderkami a mikroškrabancami. Takéto zariadenia uspokoja aj tých, ktorí majú na svoj mobil naozaj vysoké nároky. 

Zariadenie z kategórie A majú malé oderky a mini škrabance. Takéto zariadenie je i napriek tomu vo výbornom stave a to aj po vizuálnej stránke. Podľa nášho názoru predstavuje takýto iPhone zlatú strednú cestu s najlepším pomerom stav/cena. 

V kategórii B nájdete iPhony, ktorých farba môže byť jemne vyblednutá a môžu tiež obsahovať malé až stredné škrabance. Ideálna voľba pre tých, ktorý hľadajú zariadenie za čo najlepšiu cenu.

Kúpou repasovaného iPhonu získate ešte omnoho viac

Ak sa rozhodnete pre kúpu repasovaného iPhonu ušetríte prírodu od ďalšieho elektro-odpadu. Nezaťažíte tak ani prírodu, ani vašu peňaženku. Vďaka kúpe zariadenia u nás môžete navyše ušetriť až 35 %! Oproti oficiálne repasovaným zariadeniam, kde úspora predstavuje len cca. 8-10 %, tak ušetríte oveľa výraznejšie. 

Zdieľať

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí