Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Ako zistiť, či flex kábel spĺňa kvalitu OEM?

Od roku 2007, kedy Apple predstavil svoj prvý iPhone, pritiahlo toto zariadenie pozornosť nielen stoviek miliónov zákazníkov, ale aj množstva výrobcov príslušenstva či náhradných dielov. Na trhu tak nájdete nielen puzdrá od stoviek rôznych výrobcov, ale aj náhradné displeje, batérie či iné súčiastky. Táto rozmanitosť sa však prejavuje nielen rôznymi značkami daných komponentov, ale aj rôznou kvalitou.

Ako zistiť, či flex kábel spĺňa kvalitu OEM?

Zatiaľ čo tzv. OEM súčiastky poskytujú prvotriednu kvalitu, aftermarket kusy môžu síce vyzerať vierohodne, avšak bez potrebných skúseností môžete natrafiť na kus, ktorý svojou kvalitou výrazne zaostáva za originálnym dielom. Síce to kompenzuje nižšou cenou, nie vždy je však takéto šetrenie prínosné a efektívne. 

Najčastejším servisným úkonom, ktorý vo Fixservis riešime pri zariadeniach s označením iPhone, je oprava displeja. Úspešná výmena LCD displeja na iPhone však nezávisí len na skúsenostiach a schopnostiach našich technikov, ale aj na kvalite náhradných dielov. Dnes vám preto poradíme 4 tipy, ako si overiť, či daný Flex kábel je OEM alebo len aftermarket. 

A prečo práve Flex kábel? 

Pretože práve tento komponent je možné často nájsť aj v displejoch, ktoré sa tvária ako OEM náhradné diely, avšak za cieľom čo najnižších nákladov v nich výrobcovia využívajú aj aftermarket komponenty. Takéto LCD displeje potom môžu robiť svojim majiteľom problémy, napríklad vo forme tzv. ghost touch a teda nechcených dotykov a stlačení. 

1. Skontrolujte, či na zadnej strane flex kábla je QR kód

Pokiaľ sa jedná o originálny diel, QR kód tam naozaj nájdete.

2. LCD konektor by mal mať špeciálny kód

OEM flex káble majú uprostred kód, ktorý je špecifický pre daný kus. 

3. Označenie originálneho dielu je zvyčajne výrazné a veľké

Apple svoje komponenty označuje tak, aby boli dobre a zreteľne viditeľné. Pokiaľ to tak nie je, zrejme sa nejedná o OEM súčiastku.

4. Originálny flex kábel je vždy ohybný a mäkký

Na rozdiel od toho aftermarket kusy sú zvyčajne výrazne menej flexibilné a tvrdšie.

Pokiaľ ide o flex káble, určite neodporúčame šetriť. Výber nekvalitného kusu sa prejaví veľmi rýchlo a okrem tzv. ghost touch môže dôjsť aj k úplnému znefunkčneniu daného zobrazovača. Náhradné diely na výmenu LCD displeja na iPhone preto odporúčame vyberať napríklad na našom eshope, kde nájdete vždy kvalitné náhradné diely od overených výrobcov. 
 

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí