Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Ako vymeniť nový displej na HUAWEI P30?

Huawei je už dlhodobo známy svojou pro-zákaznícky orientovanou politikou v oblasti náhradných dielov. Náhradné diely určené k oprave zariadení s touto značkou sú vždy ľahko dostupné, v prijatelnej cene a samozrejme aj v originálnej kvalite.

Ako vymeniť nový displej na HUAWEI P30?

Najnovšie prichádza Huawei s novou radou náhradných displejov pre svoj mimoriadne obľúbený a rozšírený model Huawei P30. Všetci majitelia týchto zariadení tak môžu v prípade prasknutia, rozbitia alebo iného poškodenia svojho displeja vymeniť starý náhradný diel za nový, rovnako kvalitný, zároveň však šetrnejší k batérii. Aby mohla táto oprava prebehnúť bez problémov, je nutné mať nainštalovaný dostatočne aktuálny operačný systém, a to vo verzii minimálne 11.0.0.x. V prípade, že by bol takýto nový displej nainštalovaný na zariadenie so staršou verziou OS, po inštalácií môže zariadenie vykazovať rôzne nechcené chyby (samovoľný reštart, nefunkčnosť zobrazenia displeja a pod.).

Ako si skontrolovať verziu OS na Huawei P30?

Aby sme zistili, aký operačný systém (OS) sa nachádza na danom zariadení, je nutné postupovať nasledovne:

  1. otvorte NASTAVENIA
  2. kliknite na Systém & Aktualizácie (System & updates) 
  3. kliknite na Aktualizácia softvéru (Software update)
  4. Skontrolovať dostupnosť aktualizácie (Check for updates)

Ak nie je nainštalovaný najnovší softvér, postupujte podľa pokynov na obrazovke a zariadenie aktualizujte na najnovšiu verziu OS, čiže 11.0.0 alebo vyššiu. 

Pred aktualizáciou nezabudnite zariadenie vždy zálohovať! Zálohu je možné vykonať online (pomocou cloudového úložiska) alebo prostredníctvom zálohovania súboru dát na iné zariadenie (počítač)

Čo ak je už ale displej poškodený a zariadenie nie je možné ovládať? 

V takom prípade existujú 2 možnosti:

1. Aktualizácia cez monitor

Mobil je možné ovládať aj prostredníctvom monitoru s USB adaptérom. Potrebujete k tomu aj myš a klávesnicu, ktoré je nutné s monitorom taktiež prepojiť. Následne zapnite svoje zariadenie aby sa spustil Screen Mirroring (k jeho spusteniu dôjde automaticky). Následne pomocou klávesnice zadajte kód pre odomknutie zariadenia a prostredníctvom myše aktualizujte zariadenie. 

2. Využitie starého náhradného displeja

V prípade, že máte k dispozícii iný, starší náhradný displej kompatibilný s modelom P30, môžete ho na potrebnú dobu nainštalovať na zariadenie (inštaláciu nie je potrebné úplne dokončiť, stačí zariadenie uviesť do stavu, kedy je ho možné ovládať) a prostredníctvom tohto “náhradného” displeja nainštalovať aktualizáciu. Následne stačí už len vymeniť displej za nový.

Keď máte zariadenie aktualizované na najnovšiu verziu OS, môžete prejsť k samotnej inštalácii nového displeja. Ak si na samotnú opravu netrúfate alebo nemáte potrebné vybavenie, určite nás neváhajte kontaktovať alebo navštíviť. Displej vám môžeme na počkanie vymeniť, prípadne vám odporučiť a poskytnúť najlepšie nástroje na vlastnoručnú výmenu.

Veľa šťastia!

Zdieľať

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí