Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

Ako opraviť neresponzívny dotykový displej na iPhone?

Neresponzívny displej na iPhone predstavuje situáciu, ktorej by sa najradšej vyhol každý majiteľ tohto zariadenia. Pre technikov sa zase jedná o vcelku tvrdý oriešok, pričom príčin môže byť hneď niekoľko. Hoci problém neresponzívnych iphonov je už skôr vecou minulosti a nové modely týmto neduhom trpia len veľmi zriedka, na poli použitých zariadení je táto problematika stále veľmi aktuálna. 
 

Ako opraviť neresponzívny dotykový displej na iPhone?

Aby sme vám teda opravu displeja na iphonoch zase o čosi uľahčili, rozhodli sme sa spísať 4 najčastejšie dôvody “straty dokykovosti” displeja a ako si s nimi poradiť. 

Problém súvisí s danou verziou iOS

Operačný systém iOS je síce vo väčšine prípadov nesmierne spoľahlivý a stabilný systém, pri starších zariadeniach sa však už môžu objaviť problémy, ktoré dovtedy neexistovali. 

Veľmi známy (hoci neslávne) bol napríklad problém s verziou 11.3., pri ktorej dochádzalo u mnohých iPhonov 8 a 8 Plus k zaseknutiu telefónu na domovskej obrazovke - tento problém nastával najmä u zariadení, kde v minulosti došlo k výmene displeja za neoriginálny a nekvalitný náhradný diel. Najjednoduchším riešením bolo v takom prípade aktualizovať svoje zariadenie a problém vo väčšine prípade zmizol.

“Ghost touch” alebo náhodné dotyky

V angličtine populárny výraz “ghost touch” predstavuje situáciu, kedy dôjde k samovoľnému stlačeniu či inej interakcii na displeji iphonu, ktorú ale daný používateľ nevyvoval. Vyriešenie tohto problému môže patriť medzi tie najproblematickejšie. Najbežnejším riešením je opätovná inštalácia displeja. Pri samotnej inštalácii odporúčame používať antistatické rukavice, ktoré zabraňujú prípadnému poškodeniu elektrostatickým výbojom, čo je taktiež jeden z možných dôvodov vzniku náhodných dotykov. Ak je to naozaj pravda, je nutné pristúpiť k výmene displeja za nový. 

Displej funguje, nereaguje však na dotyk

Občas môže byť riešenie aj vcelku jednoduché. Stačí skontrolovať, či bol displej správne nainštalovaný na zariadenie - často zistíte, že tomu tak skutočne nie je a je potrebné vykonať inštaláciu daného náhradného displeja znovu. Dávajte si však pozor na flex káble a konektory, ktoré by mohli byť teoreticky poškodené.

Čiastočná neresponzívnosť iPhonu

Pokiaľ je displej po inštalácii len čiastočne responzívny, je v podstate isté, že došlo k jeho poškodeniu (zrejme už počas výroby). Takýto displej je potrebné reklamovať a nainštalovať nový. 

Ako sme už spomínali, pri výmene displeja na iPhone je nesmierne dôležité zvoliť nielen kvalitný náhradný diel, ale taktiež aj vhodné príslušenstvo, ktoré zníži riziko poškodenia zariadenia na absolútne minimum. V prípade potreby sú k dispozícii samozrejme aj naši servisný technici, ktorí majú okrem profesionálneho servisného príslušenstva k dispozícii aj bohaté skúsenosti s výmenami displejov nielen na iphonoch. 

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí