Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

6 bežných problémov a opráv na iPhone XS a XS Max

Spoločnosť Apple neustále pridáva skvelé funkcie do každej generácie iPhone-u. Avšak každé zariadenie sa stretáva so špecifickými problémami.

6 bežných problémov a opráv na iPhone XS a XS Max

Od uvedenia iPhone-ov XS a XS Max, zaznamenali používatelia niekoľko porúch a problémov. Pozrime sa, aké to sú a ako ich vyriešiť.

Nepríjemná zelená čiara na displeji

Jeden používateľ z Austrálie nahlásil, že po určitom čase používania svojho iPhone-u XS Max sa mu objavila vertikálne na displeji jasná zelená čiara. Niekoľko užívateľov sa tiež stretlo s týmto problémom.

RIEŠENIE

V prípade tohto problému Vám spoločnosť Apple túto vadu vyrieši v rámci záruky. Ak sa na Vašom displeji objavila zelená čiara, tak by ste mali navštíviť svojho predajcu.

Slabé mobilné pripojenie a pomalá WiFi

Podľa užívateľov iPhone XS a XS Max, majú ich nové zariadenia horší signál v porovnaní s predchádzajúcimi generáciami, niekedy im dokonca vypíše ,,žiadna služba“, najmä v priestore so slabším signálom. Okrem problémov s LTE, niektorí používatelia zaregistrovali pomalšiu rýchlosť cez WiFi, väčšina ľudí zistila, že ich zariadenie iPhone XS bolo pripojené k 2,4 GHz sieti miesto 5 GHz.

RIEŠENIE

Niektorí si myslia, že príčina problémov je to, že Apple prešlo z modemov Qualcomm-u na Intel. Apple vydal aktualizáciu iOS 12.0.1, v ktorej opravil problémy s LTE a WiFi.

Problém s nabíjaním

Niektorí užívatelia zistili, že ich iPhone XS sa cez kábel nenabíja. Začne nabíjať až keď odpoja kábel, zobudia obrazovku a potom znovu pripoja kábel, tento problém nemajú všetky zariadenia IPhone XS.  Navyše tento problém nahlásilo niekoľko ľudí so staršími zariadeniami Apple, čo naznačuje, že problém môže byť spôsobený najnovšou aktualizáciou softvéru iOS 12.

RIEŠENIE

Vyššie uvedené naznačuje, že chybu je možné opraviť softvérovou aktualizáciou.

Beauty gate

Používatelia na fórach hovoria, že nová predná kamera na ich iPhone-och automaticky vyhladí pokožku na fotografiách, ktoré potom vyzerajú až príliš dobre. No problém je, že sa to nedá vrátiť späť.

RIEŠENIE

Spoločnosť Apple sa vyjadrila, že systém prednej kamery  na iPhone X využíva vylepšené rýchlejšie čipy a pokročilé algoritmy, ktoré zabezpečujú prostredníctvom funkcie Smart HDR, že Vaše fotografie vyzerajú lepšie. Režim krásy(beauty mode) je možné vypnúť v Nastaveniach > Fotoaparát > Smart HDR > Vypnúť.

Problém s pripojením audia cez Bluetooth

Zopár majiteľov iPhone-u XS a XS Max má problém s pripojením cez Bluetooth,  obzvlášť s komunikáciou ich zariadenia s audio systémom v aute, kedy spolu nekomunikujú správne.

RIEŠENIE

Spoločnosť Apple k tomuto problému zatiaľ nemá návrh riešenia.

Prach v objektíve

Toto je veľmi ojedinelý problém, niektorí užívatelia tvrdia, že sa im sústavne dostáva prach do vnútra objektívu, ktorý spôsobuje, že ich fotoaparát nefunguje správne.

RIEŠENIE

Ak máte tento problém, vezmite svoj iPhone k predajcovi alebo do servisu, kde Vám ho vyčistia.

 

Ak aj vy vlastníte iPhone XS alebo XS Max a stretli ste sa s niektorým z vyššie uvedených problémov, dajte nám vedieť v komentári.

Zdieľať

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí