Double-click to edit
Tap to edit
Fixservis logo
0
0 €
Zdieľať

FixPremium: Najlepšie náhradné TFT displeje na iPhone

Rozbil sa vám iPhone?  Pri výbere nového TFT LCD displeja máte niekoľko možností. Poradíme, ktorá je tá najlepšia a najvýhodnejšia.

FixPremium: Najlepšie náhradné TFT displeje na iPhone

iPhone SE (2020) i iPhone 11 patria v portfóliu značky Apple medzi cenovo dostupnejšie modely s viac či menej okresanou výbavou. To sa prejavilo napríklad v displejoch, ktoré využívajú In-Cell TFT LCD technológiu, ktorú je možné nájsť aj u starších modelov vrátane:

  • iPhone 4
  • iPhone 4s
  • iPhone 5
  • iPhone 5s
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone SE
  • iPhone XR

Aj napriek tomu, že TFT LCD displeje výrazne zaostávajú za modernejšími OLED displejmi, stále sa jedná o špičkové zobrazovače. To dokazuje aj skutočnosť, že zariadenia s touto technológiou (či už sa jedná o iPhone SE (2020), iPhone 11, prípadne niektorý zo starších modelov) sa stále tešia veľkej obľube u používateľov. Aj vďaka tejto popularite existuje na trhu hneď niekoľko možností, pokiaľ ide o výmenu prasknutého displeja na takomto zariadení.


iPhone SE (2020) síce neohúri moderným dizajnom, poskytuje však špičkový pomer ceny a výkonu

Rozbité sklo – čo teraz?

V prípade rozbitého skla na iPhone TFT LCD displejom existujú v podstate tri rôzne možnosti. Prvou je výmena za originál. Hoci táto možnosť zaručuje rovnakú kvalitu akú predstavoval pôvodný displej, pre jej vyššiu cenu ju radšej neodporúčame. V tomto prípade platí zákazník takpovediac iba „za značku“. Cenový rozdiel medzi originálom a kvalitným displejom od OEM výrobcu pritom predstavuje v podstate nulový rozdiel v kvalite oboch komponentov.

Prasknuté sklo na iPhone 11? Ani kvalitná náhrada nemusí byť drahá

Je však každý displej kvalitný?

Aj displeje od OEM výrobcov sa odlišujú v kvalite a taktiež aj tu je možnosť siahnuť po overených značkách a kvalite. V našom portfóliu nájdete napríklad špičkové displeje FixPremium od značky SHARP Electronics. Rovnako ako pôvodné originály, aj tieto panely využívajú technológiu In-Cell TFT LCD, ktorá poskytuje špičkové farebné podanie či výborné pozorovacie uhly. Navyše, vďaka neustále inovovanej výrobe sú displeje značky FixPremium menej náročné na spotrebu energie a s novým displejom je tak dokonca možné dosiahnuť aj lepšiu výdrž na batériu.

FixServis OEM  FixPremium Originál
ŠTRUKTÚRA DOTYKU Tempered glass + glass In-Cell tempered glass + glass
ODOLNOSŤ ★★★ ★★★
CENA ★★★ ★★
JAS ★★★ ★★★
HRÚBKA ★★ ★★★
VÝHODY O 40-60% lacnejšie ako originál Technológia zobrazenia, výhodná cena s takmer identickou kvalitou originálu x
NEVÝHODY Nižšia farebnosť a odolnosť, väčšia hrúbka Hustota pixelov je nepatrne nižšia ako originál x
PREČO SI VYBRAŤ? Keď hlavnou prioritou je nízka CENA. Keď je dôležitá kvalita za rozumnú cenu.
Fix ODPORÚČA 💡
Keď chcete mať originál.
NAŠE HODNOTENIE ★★★ ★★

Na trhu však samozrejme existuje aj nespočetne veľa iných, najmä lacných alternatív. Tie sa však často nemôžu vôbec porovnávať s kvalitou originálnych alebo FixPremium displejov a ich nákupom sa zákazník vystavuje zbytočnému riziku.

Naše odporúčania

Náhradný displej preto odporúčame hľadať napríklad na našom e-shope, prípadne si nechať celú výmenu zrealizovať u nás. Zaručíme profesionálny servis, overenú kvalitu náhradných dielov i rýchle vrátenie zariadenia jeho majiteľovi.

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí